Radio-optredens


Terphuis over slechtziendheid en sport

16 juni 2014, Radio Brasil
PvdA-politicus Sander Terphuis nam een Nederlandse naam aan toen hij Iran ontvluchtte. Toch steunt hij de Iraanse nationale ploeg nog steeds. Maar hoe volgt hij met zijn visuele handicap het WK? En wordt er in Nederland eigenlijk wel genoeg rekening gehouden met slechtzienden?

Sander Terphuis pleit voor verruiming kinderpardon

13 juni 2014, Een Vandaag
Sander Terphuis, kritisch PvdA-lid die zich eerder uitsprak tegen de strafbaarheid van illegaliteit, roept ook nu PvdA’ers op om zich te verenigingen tegen de plannen van het kabinet. In de hoop politiek leider Diederik Samsom tot inkeer te doen komen.

Toestroom asielzoekers (Overberg)

23 mei 2014, 1 Op Straat (Radio 1: 20:00 uur)
Daarover spreekt Rob Oudkerk met Sander Terphuis, met vluchtelingenwerk Nederland en met boze bewoners en ondernemers in Overberg.

‘Het roer moet om bij de PvdA’

20 mei 2014, Radio Een Vandaag
Te vaak nog doet de PvdA concessies voor regeringspartner VVD en dat zorgt ervoor dat de partij ‘onherkenbaar is geworden’. Volgens Terphuis ‘holt de PvdA achter de VVD-agenda aan’.

PvdA-eurokandidaat Sander Terphuis

19 mei 2014, Radio 1, DE NIEUWS BV
Gerommel tussen VVD en PvdA over Eritrese vluchtelingen, uitbreiding kinderpardon en gerommel binnen de PvdA zou de coalitie kunnen ontploffen. Eurokandidaat Sander Terphuis (PvdA) gaat in op deze onderwerpen.

Interview over het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over het asielbeleid

24 april 2014, NOS, Radio 1, (vanaf 12:55 minuten)

Sander Terphuis over de 1F-status

15 april 2014, De ochtend, Radio 1
Aziz Sabouri kan ieder moment worden uitgezet naar zijn geboorteland Afghanistan. Dat terwijl hij al 15 jaar in Nederland woont en hij een gezin heeft hier. In de ogen van de Nederlandse overheid is hij een crimineel: hij heeft de 1F-status. Dat betekent dat hij verdacht wordt van het schenden van mensenrechten. Maar net als bij alle andere Afghanen met een 1F-status in Nederland, is nooit onderzocht of dat wel klopt. PvdA-lid Sander Terphuis vertelt over deze zaak.

In gesprek met NTR Radio Dichtbij Nederland over religie en politiek.

20 maart 2014, Dichterbij Nederland, Moslim Omroep
Onze studiogast is geboren Iraniër Sander Terphuis, jurist en prominent PvdA-lid. Omdat hij naar vrijheid verlangde en architect wilde zijn van zijn eigen leven, werd hij door autoriteiten in Iran steeds in een keurslijf gejaagd. Hij kwam daarom naar Nederland en veranderde zijn naam toen hij eenmaal genaturaliseerd was.
Hij gaat, samen met imam Mohammed Cheppih, in op de uitspraken van Geert Wilders en de reacties daarop door bekend en onbekend Nederland.

Het kabinet moet het plan voor strafbaarstelling van illegaliteit intrekken

26 februari 2014, Stand.nl
Jurgen van den Berg spreekt met Sander Terphuis over de stelling: Is het goed dat ChristenUnie duidelijke grenzen aangeeft en een bom onder het kabinet legt? Of gaat moet de partij zich aan de eerder gemaakte afspraken houden?

Geen kinderen meer in vreemdelingen detentie

16 februari 2014, Dit is de dag
‘Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan de detentie van kinderen in de assielprocedure’. Dat zei PvdA-politicus Sander Terphuis zondag in Dit is de Dag.

OOG Zondag: Vertrekmoratorium voor Iraakse vluchtelingen

5 januari 2014, OOG Zondag
Nu de onrust in Irak aanhoudt, pleit jurist en PvdA-lid Sander Terphuis een vertrekmoratorium om Iraakse vluchtelingen in Nederland niet terug te sturen. Sharon Gesthuizen van de SP staat achter zijn pleidooi.

Aanpassingen illegalenwet

6 november 2013, Twee dingen, Omroep Max
Mijn reactie op het rapport van het Partijbestuur van de Partij van de Arbeid over het maken van uitzonderingen bij het wetsvoorstel strafbaarstelling illegaal verblijf.

Asielzoekers aan de slag

2 november 2013, Spijker met Koppen, VARA
De directeur van het COA wil nieuwe centra openen en hij wil dat asielzoekers voortaan vrijwilligerswerk gaan doen in hun opvanggemeente. Felix Meurders vraagt aan mij of ik blij ben met die nieuwe wind.

Ook uitgeprocedeerde asielzoekers hebben recht op eten, drinken en onderdak

1 november 2013, Stand.nl, NCRV
Mijn reactie op het tussenoordeel van het Europees Comité voor Sociale Rechten over basisrechten van ongedocumenteerde vreemdelingen

Opvang van Syrische vluchtelingen door Nederland

11 september 2013, Dit is de dag, EO
Staatssecretaris Teeven wil geen extra vluchtelingen uit Syrië en morgen vergadert de Tweede Kamer over deze kwestie. PvdA-lid Sander Terphuis pleit voor ruimhartiger beleid.

‘Iraanse verkiezingen zijn farce’

13 juni 2013, Dit is de dag, EO
In deze bijdrage reageer op de presidentsverkiezingen in Iran naar aanleiding van een opiniestuk van mij in de Volkskrant.

Nieuws over de actie van Sander voor een humaner asielbeleid

Alle interviews en mediaberichten hierover staan op de pagina “Nieuws over de actie van Sander voor een humaner asielbeleid“.

Worstelen in van het programma geschrapt op de Spelen van 2020.

19 februari 2013, Met het oog op morgen
Aartsvijanden Amerika en Iran werken samen om hun sport te redden. Sander Terphuis, oud-worstelaar en van Iraanse afkomst, legt uit hoe worstelen verbroederend werkt…

Nederland moet stoppen met het integratiebeleid

2 juli 2012, Radio 5
Het betreft hier een discussie met het Kamerlid van GroenLinks Tofik Dibi. In een interview met Metro van 2 juli 2012 pleitte hij ervoor om het integratiebeleid in Nederland af te schaffen. De redactie van Radio 5 (Dichtbij Nederland) nodige mij uit om met Dibi in discussie te gaan.

Zelfstandig stemmen voor blinden en slechtzienden groot probleem

Radio1 Sportzomer's photostream op Flickr17 juni 2012, Sportzomer2012, Radio 1
Naar aanleiding van mijn artikel over slechtzienden en stemmen in de Volkskrant werd ik uitgenodigd voor een gesprek bij radio 1 op 17 juni over zelfstandig stemmen door mensen met een visuele beperking bij de komende verkiezingen.

Buro de Vries fan snein 25 maart 2012

25 maart 2012, Omroep Friesland
Het betreft hier een interview met Omroep Friesland. In dat interview ga ik onder meer in op mijn herinneringen in Friesland als mijn eerste kennismaking met Nederland. Ook vertel ik in dat interview iets over mijn politieke ambities.

Nu vertrekken zou zwak zijn

4 maart 2012, Dit is de zondag, EO, Radio 1
Interview over mijn leven in Iran, mijn vlucht en mijn nieuw leven in Nederland.

Dichtbij Nederland

3 februari 2012, NTR
Het betreft hier een interview met het radioprogramma Dichtbij Nederland van NTR. In dit interview ga ik voornamelijk in op mijn ervaringen in de Nederlandse samenleving.

Sander Terphuis for Kamerlid

juni 2010, Villa VPRO
Het betreft hier een radio-optreden van mij bij radio VPRO in verband met mijn campagne als kandidaat kamerlid voor PvdA voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer van juni 2010. Gerrit Kalsbeek maakte een driedelig portret van mijn politieke leven.
Deel 1Deel 2 en Deel 3

Spijkers met koppen
21 november 1999, VARA, Radio 2
Vraaggesprek met jurist Sander Terphuis en PvdA-Kamerlid Nebahat Albayrak over de problemen die vluchtelingen hebben als ze in Nederland willen studeren

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+