Radio-optredens


Sander Terphuis over de 1F-status

Aziz Sabouri kan ieder moment worden uitgezet naar zijn geboorteland Afghanistan. Dat terwijl hij al 15 jaar in Nederland woont en hij een gezin heeft hier. In de ogen van de Nederlandse overheid is hij een crimineel: hij heeft de 1F-status. Dat betekent dat hij verdacht wordt van het schenden van mensenrechten. Maar net als bij alle andere Afghanen met een 1F-status in Nederland, is nooit onderzocht of dat wel klopt. PvdA-lid Sander Terphuis vertelt over deze zaak.

Het kabinet moet het plan voor strafbaarstelling van illegaliteit intrekken

26 februari 2014, Stand.nl
Jurgen van den Berg spreekt met Sander Terphuis over de stelling: Is het goed dat ChristenUnie duidelijke grenzen aangeeft en een bom onder het kabinet legt? Of gaat moet de partij zich aan de eerder gemaakte afspraken houden?

OOG Zondag: Vertrekmoratorium voor Iraakse vluchtelingen

5 januari 2014, OOG Zondag
Nu de onrust in Irak aanhoudt, pleit jurist en PvdA-lid Sander Terphuis een vertrekmoratorium om Iraakse vluchtelingen in Nederland niet terug te sturen. Sharon Gesthuizen van de SP staat achter zijn pleidooi.

Aanpassingen illegalenwet

6 november 2013, Twee dingen, Omroep Max
Mijn reactie op het rapport van het Partijbestuur van de Partij van de Arbeid over het maken van uitzonderingen bij het wetsvoorstel strafbaarstelling illegaal verblijf.

Asielzoekers aan de slag

2 november 2013, Spijker met Koppen, VARA
De directeur van het COA wil nieuwe centra openen en hij wil dat asielzoekers voortaan vrijwilligerswerk gaan doen in hun opvanggemeente. Felix Meurders vraagt aan mij of ik blij ben met die nieuwe wind.

Ook uitgeprocedeerde asielzoekers hebben recht op eten, drinken en onderdak

1 november 2013, Stand.nl, NCRV
Mijn reactie op het tussenoordeel van het Europees Comité voor Sociale Rechten over basisrechten van ongedocumenteerde vreemdelingen

Opvang van Syrische vluchtelingen door Nederland

11 september 2013, Dit is de dag, EO
Staatssecretaris Teeven wil geen extra vluchtelingen uit Syrië en morgen vergadert de Tweede Kamer over deze kwestie. PvdA-lid Sander Terphuis pleit voor ruimhartiger beleid.

‘Iraanse verkiezingen zijn farce’

13 juni 2013, Dit is de dag, EO
In deze bijdrage reageer op de presidentsverkiezingen in Iran naar aanleiding van een opiniestuk van mij in de Volkskrant.

Nieuws over de actie van Sander voor een humaner asielbeleid

Alle interviews en mediaberichten hierover staan op de pagina “Nieuws over de actie van Sander voor een humaner asielbeleid“.

Worstelen in van het programma geschrapt op de Spelen van 2020.

19 februari 2013, Met het oog op morgen
Aartsvijanden Amerika en Iran werken samen om hun sport te redden. Sander Terphuis, oud-worstelaar en van Iraanse afkomst, legt uit hoe worstelen verbroederend werkt…

Nederland moet stoppen met het integratiebeleid

2 juli 2012, Radio 5
Het betreft hier een discussie met het Kamerlid van GroenLinks Tofik Dibi. In een interview met Metro van 2 juli 2012 pleitte hij ervoor om het integratiebeleid in Nederland af te schaffen. De redactie van Radio 5 (Dichtbij Nederland) nodige mij uit om met Dibi in discussie te gaan.

Zelfstandig stemmen voor blinden en slechtzienden groot probleem

Radio1 Sportzomer's photostream op Flickr17 juni 2012, Sportzomer2012, Radio 1
Naar aanleiding van mijn artikel over slechtzienden en stemmen in de Volkskrant werd ik uitgenodigd voor een gesprek bij radio 1 op 17 juni over zelfstandig stemmen door mensen met een visuele beperking bij de komende verkiezingen.

Buro de Vries fan snein 25 maart 2012

25 maart 2012, Omroep Friesland
Het betreft hier een interview met Omroep Friesland. In dat interview ga ik onder meer in op mijn herinneringen in Friesland als mijn eerste kennismaking met Nederland. Ook vertel ik in dat interview iets over mijn politieke ambities.

Nu vertrekken zou zwak zijn

4 maart 2012, Dit is de zondag, EO, Radio 1
Interview over mijn leven in Iran, mijn vlucht en mijn nieuw leven in Nederland.

Dichtbij Nederland

3 februari 2012, NTR
Het betreft hier een interview met het radioprogramma Dichtbij Nederland van NTR. In dit interview ga ik voornamelijk in op mijn ervaringen in de Nederlandse samenleving.

Sander Terphuis for Kamerlid

juni 2010, Villa VPRO
Het betreft hier een radio-optreden van mij bij radio VPRO in verband met mijn campagne als kandidaat kamerlid voor PvdA voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer van juni 2010. Gerrit Kalsbeek maakte een driedelig portret van mijn politieke leven.
Deel 1Deel 2 en Deel 3

Spijkers met koppen

21 november 1999, VARA, Radio 2
Vraaggesprek met jurist Sander Terphuis en PvdA-Kamerlid Nebahat Albayrak over de problemen die vluchtelingen hebben als ze in Nederland willen studeren

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+